Madeleines met Citroen
Maak zelf klassieke Franse madeleines met een vleugje citroen. Perfect als verfijnd tussendoortje bij de koffie of thee!
Equipment
- Madeleine koekjesvorm, ingevet en met bloem bestoven
- Garde of elektrische mixer
- rooster
Ingrediënten
- 120 g bloem
- 125 g gesmolten boter
- 135 g suiker
- 4 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- Geraspte schil van 1 citroen
Instructies
- Zeef de bloem en het bakpoeder samen in een kom.
- Klop in een andere kom de suiker en eieren tot een dik en luchtig mengsel.
- Voeg de geraspte citroenschil toe en roer kort door.
- Meng de bloem in delen door het eimengsel en voeg daarna de gesmolten boter toe.
- Roer tot een glad beslag.
- Zet het beslag 20-30 minuten in de koelkast om te rusten.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Vul de holletjes van de madeleinevorm voor 2/3 met het beslag.
- Bak de madeleines in het midden van de oven gedurende 10 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Haal de madeleines uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichtzoete mousserende wijn zoals een Moscato d’Asti, die de citrustonen in de madeleines complimenteert.
Voedingswaarden
Calories: 95 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 6 g