Madeleines met Citroen

Een moderne en vrolijke keuken met versgebakken madeleines, goudbruin en licht bestrooid met poedersuiker, gepresenteerd op een kleurrijk bord. Op de achtergrond liggen een ingevette madeleinevorm, een garde, en een beslagkom. De houten aanrecht en betegelde achterwand creëren een warme, uitnodigende sfeer.

Madeleines met Citroen

Maak zelf klassieke Franse madeleines met een vleugje citroen. Perfect als verfijnd tussendoortje bij de koffie of thee!
Porties: 15 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Madeleine koekjesvorm, ingevet en met bloem bestoven
  • Garde of elektrische mixer
  • rooster

Ingrediënten

  • 120 g bloem
  • 125 g gesmolten boter
  • 135 g suiker
  • 4 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Geraspte schil van 1 citroen

Instructies

  • Zeef de bloem en het bakpoeder samen in een kom.
  • Klop in een andere kom de suiker en eieren tot een dik en luchtig mengsel.
  • Voeg de geraspte citroenschil toe en roer kort door.
  • Meng de bloem in delen door het eimengsel en voeg daarna de gesmolten boter toe.
  • Roer tot een glad beslag.
  • Zet het beslag 20-30 minuten in de koelkast om te rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vul de holletjes van de madeleinevorm voor 2/3 met het beslag.
  • Bak de madeleines in het midden van de oven gedurende 10 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Haal de madeleines uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een glas lichtzoete mousserende wijn zoals een Moscato d’Asti, die de citrustonen in de madeleines complimenteert.

Voedingswaarden

Calories: 95 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Gebak / Koek
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Kerst / Moederdag