Madrileense tomatenbouillon

Madrileense tomatenbouillon

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kleine tomaten
  • 1 bos(jes) peterselie of kervel
  • een paar blaadjes sla
  • 1 liter krachtige bouillon uit blik of pot /geconcentreerd
  • ½ theelepel tomatenpuree vermengd met wat druppels tabasco
  • 8 ronde schijfjes roggebrood
  • 1 puntje magere smeerkaas
  • 1 citroen

Instructies

  • Maak in de onderzijde van de tomaten kruiselings 2 insnijdingen en leg ze daarna 2 minuten in kokend water.
  • Trek het velletje eraf en snijd de tomaten in vieren.
  • Druk het sap en de pitjes eruit en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
  • Was de peterselie of kervel en de slablaadjes, laat uitlekken, trek ze met de vingers in stukjes en verwijder de dikke nerven uit de slablaadjes.
  • Verhit de bouillon tot net niet tegen het kookpunt voeg er de stukjes tomaat en het tuinkruid aan toe en laat het geheel nog 3 minuten op het vuur staan.
  • Maak de tomatenpuree met wat druppels tabasco extra pikant en roer hem door de soep.
  • Bestrijk de schijfjes roggebrood met een laagje smeerkaas en druk telkens 2 schijfjes tegen elkaar, met een slablaadje ertussen.
  • Schil de citroen dik, snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en leg op elk paar roggeschijfjes een plakje citroen.
  • Dien de roggehapjes bij de dampende soep op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Spanje