Magnetron-gepofte Aardappel met Gegrilde Zalm
Equipment
- magnetron
- Bord
- theedoek
Ingrediënten
- 1 grote aardappel bijv. Super Aardappel, gewassen
- 6 zwarte olijven zonder pit
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels citroensap
- ½ theelepel gedroogde oregano
- ½ komkommer in plakjes
- 1 zalmmoot
Instructies
- Prik de aardappel met een vork in en leg deze op een bord.
- Verwarm in de magnetron op vol vermogen (700 watt) gedurende 6-8 minuten, tot bijna gaar.
- Draai halverwege om.
- Laat de aardappel 5 minuten nagaren in een theedoek.
- Hak de olijven grof en meng ze met de kappertjes, 1 eetlepel olie, 1 theelepel citroensap, oregano en zout en peper naar smaak.
- Meng de plakjes komkommer met de resterende olie en citroensap.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een grillpan en bestrooi de zalmmoot met zout en peper.
- Grill de zalm 8 minuten, waarbij je halverwege keert.
- Snijd de aardappel diep in en vul deze met de olijvensalsa.
- Leg de gegrilde zalm naast de aardappel op het bord en serveer de komkommersalade ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de zachte smaak van de aardappel en de vettigheid van de zalm. De frisse citrustonen van de wijn zullen de smaken van de komkommer en citroen in het gerecht versterken.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 35 g | Vet: 29 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 3 g