Maïssalade met tomatenvinaigrette
Ingrediënten
- 200 g sugarsnaps peultjes of sperziebonen
- 1 komkommer
- 1 courgette
- 6 gedroogde tomaten op olie
- 300 g maïs blik
- 1 krop sla
- 2 eetlepels gehakte bieslook vers of diepvries
voor de dressing
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel tomatenolie
- 1 mespuntje cayennepeper
- zout
- 1 eetlepel rode pesto
- 3 eetlepels witte wijn azijn of citroensap
Instructies
- Kook de sugarsnaps 3 minuten.
- Giet ze af en spoel er koud water over.
- Snijd ze in schuine stukjes.
- Halveer de gewassen komkommer en courgette en snijd deze in kleine blokjes.
- Verdeel de gedroogde tomaten in reepjes.
- Giet de maïs af en laat deze goed uitlekken.
- Maak de sla schoon en leg deze op een schaal of in een kom.
- Schep de sugarsnaps, komkommer, courgette, tomaten en maïs door elkaar.
- Meng de ingrediënten voor de dressing en spatel deze luchtig door de salade.
- Serveer de maïssalade op de sla en strooi de bieslook erover
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met maïsbrood of grof bruinbrood.