Maïssalade met tomatenvinaigrette

Maïssalade met tomatenvinaigrette

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g sugarsnaps peultjes of sperziebonen
  • 1 komkommer
  • 1 courgette
  • 6 gedroogde tomaten op olie
  • 300 g maïs blik
  • 1 krop sla
  • 2 eetlepels gehakte bieslook vers of diepvries

voor de dressing

  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel tomatenolie
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • zout
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 3 eetlepels witte wijn azijn of citroensap

Instructies

  • Kook de sugarsnaps 3 minuten.
  • Giet ze af en spoel er koud water over.
  • Snijd ze in schuine stukjes.
  • Halveer de gewassen komkommer en courgette en snijd deze in kleine blokjes.
  • Verdeel de gedroogde tomaten in reepjes.
  • Giet de maïs af en laat deze goed uitlekken.
  • Maak de sla schoon en leg deze op een schaal of in een kom.
  • Schep de sugarsnaps, komkommer, courgette, tomaten en maïs door elkaar.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en spatel deze luchtig door de salade.
  • Serveer de maïssalade op de sla en strooi de bieslook erover

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met maïsbrood of grof bruinbrood.

Serveertip:

Serveer de salade met couscous.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade / Voorgerechten
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch