Maissoep
Ingrediënten
- 1 rode peper in schijfjes en geroosterd
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 300 gram mais uit blik 4 eetlepels apart gehouden voor garnering
- ½ liter melk
- 2 geroosterde paprika's uit pot in stukjes gesneden
- 125 ml crème fraîche
- 4 takjes peterselie
Instructies
- Fruit de gesnipperde ui en geperste knoflook zachtjes aan gedurende 3 minuten.
- Voeg vervolgens de gesneden rode peper toe en fruit deze nog 1 minuut mee.
- Voeg de mais (op 4 eetlepels na, apart gehouden voor garnering) toe aan het mengsel in de pan.
- Giet de melk erbij en voeg wat peper toe.
- Breng aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes sudderen.
- Gebruik een staafmixer om de soep tot een glad geheel te pureren.
- Voeg de geroosterde paprika en crème fraîche toe aan de gepureerde soep.
- Laat het zachtjes pruttelen terwijl je roert.
- Breng de soep op smaak met een snufje zout en verdeel het in kommen.
- Garneer elke kom met de apart gehouden mais en voeg de fijngehakte peterselie toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze soep is heerlijk als voorgerecht of als lichte maaltijd, vooral met een stukje brood erbij!
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 7 g