Maissoep

Maissoep

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode peper in schijfjes en geroosterd
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 300 gram mais uit blik 4 eetlepels apart gehouden voor garnering
  • ½ liter melk
  • 2 geroosterde paprika's uit pot in stukjes gesneden
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 takjes peterselie

Instructies

  • Fruit de gesnipperde ui en geperste knoflook zachtjes aan gedurende 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de gesneden rode peper toe en fruit deze nog 1 minuut mee.
  • Voeg de mais (op 4 eetlepels na, apart gehouden voor garnering) toe aan het mengsel in de pan.
  • Giet de melk erbij en voeg wat peper toe.
  • Breng aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Gebruik een staafmixer om de soep tot een glad geheel te pureren.
  • Voeg de geroosterde paprika en crème fraîche toe aan de gepureerde soep.
  • Laat het zachtjes pruttelen terwijl je roert.
  • Breng de soep op smaak met een snufje zout en verdeel het in kommen.
  • Garneer elke kom met de apart gehouden mais en voeg de fijngehakte peterselie toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze soep is heerlijk als voorgerecht of als lichte maaltijd, vooral met een stukje brood erbij!

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch