Malakofftaart

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de crème:

  • 1 i ons boter
  • 70 gram suiker
  • 3 dooiers
  • 80 gram chocolade
  • 3 eiwitten.

Voor de sauce:

  • 70 gram suiker
  • 1 eetlepel rum
  • 3 grote sinaasappelen het sap er van

Instructies

de crème:

  • Boter, suiker en dooiers heel schuimig roeren, de geraspte chocolade erdoor mengen en op het laatst de stijfgeklopte eiwitten.

de sauce:

  • Verder lange vingerkoekjes of zgn. babybiscuits, desnoods ook cake zonder boter bereid.
  • De biscuits in het rond tegen de wand van een taartvorm plakken, de restjes de bodem der vorm bedekken.
  • Met de sauce bedruipen en met de helft der crème besmeren.
  • Dan weer wat biscuits of koekjes met sauce bedruipen.
  • De rest der crème erop [zo men de taart hoger wil nog wat koekjes, doch dit is niet nodig].
  • Met een lepeltje vooral goed de rechtopstaande biscuits met sauce doordrenken.
  • Daags tevoren maken en koud wegzetten.
  • Wanneer geserveerd voorzichtig uit vorm halen, met een lint bij elkaar houden.
  • Met ¼ liter geklopte en gesuikerde slagroom opvullen en rondom langs de schaal opspuiten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst Tjechië