Malakofftaart
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
Voor de crème:
- 1 i ons boter
- 70 gram suiker
- 3 dooiers
- 80 gram chocolade
- 3 eiwitten.
Voor de sauce:
- 70 gram suiker
- 1 eetlepel rum
- 3 grote sinaasappelen het sap er van
Instructies
de crème:
- Boter, suiker en dooiers heel schuimig roeren, de geraspte chocolade erdoor mengen en op het laatst de stijfgeklopte eiwitten.
de sauce:
- Verder lange vingerkoekjes of zgn. babybiscuits, desnoods ook cake zonder boter bereid.
- De biscuits in het rond tegen de wand van een taartvorm plakken, de restjes de bodem der vorm bedekken.
- Met de sauce bedruipen en met de helft der crème besmeren.
- Dan weer wat biscuits of koekjes met sauce bedruipen.
- De rest der crème erop [zo men de taart hoger wil nog wat koekjes, doch dit is niet nodig].
- Met een lepeltje vooral goed de rechtopstaande biscuits met sauce doordrenken.
- Daags tevoren maken en koud wegzetten.
- Wanneer geserveerd voorzichtig uit vorm halen, met een lint bij elkaar houden.
- Met ¼ liter geklopte en gesuikerde slagroom opvullen en rondom langs de schaal opspuiten.