en gastronomische presentatie van lamskoteletten in een mosterdkorst, geserveerd met een rijke balsamico-saus. Het gerecht is gegarneerd met verse kruiden en geconfijte kerstomaatjes. De setting is elegant maar levendig, met een kleurrijk Mexicaans-geïnspireerde decoratie inclusief heldere textielen, warme verlichting en rustieke elementen, wat zorgt voor een feestelijke en uitnodigende eetervaring.

Malse Lamskoteletten met Mosterdkorst en Balsamico-Saus

Sappige lamskoteletten met een kruidige mosterdkorst en romige balsamico-saus.
Porties: 4
inclusief marineren 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Equipment:
  • Grillrooster
  • Klein steelpannetje,

Ingrediënten

  • 1 dl mosterd
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook geplet
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 dikke lamskoteletten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 1 pot kalfsfond 4 dl
  • liter slagroom

Instructies

Voorbereiding:

  • Meng de mosterd met de suiker, knoflook, ketjap manis en tijm in een kom.
  • Voeg de olijfolie toe en roer tot een glad mengsel.
  • Krab het botje van de lamskoteletten schoon met een scherp mesje.
  • Smeer de koteletten aan beide kanten in met het mosterdmengsel.
  • Laat de koteletten 30 minuten marineren.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg de lamskoteletten op een rooster in de oven en bak ze in 8-10 minuten rosé.
  • Verhit de boter in een klein steelpannetje en bak het sjalotje gedurende 5 minuten.
  • Voeg de afschraapsels van de koteletten toe en bak deze 5 minuten bruin.
  • Roer de balsamico-azijn door het sjalotmengsel en laat dit bijna volledig inkoken.
  • Voeg de kalfsfond toe en laat het geheel tot 3/4 inkoken.
  • Giet de slagroom erbij en laat de saus zachtjes inkoken tot de gewenste dikte.
  • Serveer de lamskoteletten met de warme balsamico-saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de lamskoteletten met de balsamico-saus. Je kunt het gerecht eventueel garneren met geconfijte kerstomaatjes.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec sluit perfect aan bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 460 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 35 g | Vet: 31 g | Zout: 6 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc Kerst / Pasen