Malse Lamskoteletten met Mosterdkorst en Balsamico-Saus
Sappige lamskoteletten met een kruidige mosterdkorst en romige balsamico-saus.
Equipment
- Equipment:
- Grillrooster
- Klein steelpannetje,
Ingrediënten
- 1 dl mosterd
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 1 teentje knoflook geplet
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 dikke lamskoteletten
- 1 eetlepel boter
- 1 sjalotje fijngehakt
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- 1 pot kalfsfond 4 dl
- ⅛ liter slagroom
Instructies
Voorbereiding:
- Meng de mosterd met de suiker, knoflook, ketjap manis en tijm in een kom.
- Voeg de olijfolie toe en roer tot een glad mengsel.
- Krab het botje van de lamskoteletten schoon met een scherp mesje.
- Smeer de koteletten aan beide kanten in met het mosterdmengsel.
- Laat de koteletten 30 minuten marineren.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de lamskoteletten op een rooster in de oven en bak ze in 8-10 minuten rosé.
- Verhit de boter in een klein steelpannetje en bak het sjalotje gedurende 5 minuten.
- Voeg de afschraapsels van de koteletten toe en bak deze 5 minuten bruin.
- Roer de balsamico-azijn door het sjalotmengsel en laat dit bijna volledig inkoken.
- Voeg de kalfsfond toe en laat het geheel tot 3/4 inkoken.
- Giet de slagroom erbij en laat de saus zachtjes inkoken tot de gewenste dikte.
- Serveer de lamskoteletten met de warme balsamico-saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de lamskoteletten met de balsamico-saus. Je kunt het gerecht eventueel garneren met geconfijte kerstomaatjes.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec sluit perfect aan bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 460 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 35 g | Vet: 31 g | Zout: 6 g | Sugar: 4 g