Mandarijn Flensjes met Boterige Sinaasappelsiroop
Equipment
- Kleine koekenpan (15-18 cm)
Ingrediënten
- 8 mandarijnen
- 100 g bloem
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 50 g gesmolten plantaardige boter bijv. margarine
- Poedersuiker optioneel
Instructies
- Pel de mandarijnen, haal de partjes los en snijd met een scherp mesje de vliesjes weg.
- Bewaar het opgevangen sap.
- Roer in een kom een flensjesbeslag van bloem met een mespunt zout, de eieren, melk en gesmolten boter.
- Verhit telkens een beetje boter in een kleine koekenpan (15-18 cm) en laat een juslepel beslag over de bodem uitvloeien.
- Keer de flensjes als de bovenkant droog is en bak ook de onderkant goudbruin.
- Maak zo een stapel van 8 flensjes op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Vouw de flensjes in vieren en leg ze op vier borden.
- Schep de mandarijnpartjes erbij en besprenkel met het opgevangen mandarijnsap.
- Strooi eventueel wat poedersuiker over de flensjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de mandarijn flensjes met een bolletje (walnoten)roomijs voor een heerlijke combinatie van warm en koud.