Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 8 mandarijnen geschild en in partjes verdeeld
- 1 ¼ dl bruine rum
- 1 ¼ dl gin
- 75 g lichte basterdsuiker
- Sap van 2 limoenen
- 8 hele steranijs
- 225 g lichte basterdsuiker
- 2 ½ dl slagroom
- Extra geklopte slagroom voor garnering optioneel
Instructies
- Meng in een grote pan de bruine rum, gin, 75 g lichte basterdsuiker, het sap van 2 limoenen en de hele steranijs.
- Breng het mengsel aan de kook en laat het 2 minuten koken.
- Schenk de marinade over de geschilde mandarijnen in een kom.
- Laat het geheel 2 uur trekken, waarbij je af en toe omschept.
- Bereid de karamelsaus door 225 g lichte basterdsuiker in een kleine pan te combineren met 2 ½ dl slagroom.
- Verwarm dit op matig vuur en laat het ongeveer 10 minuten koken tot het een dikke saus wordt.
- Eventueel kun je de saus verdunnen met wat van de mandarijnenmarinade naar smaak.
- Laat de gemarineerde mandarijnen uitlekken en serveer ze met de steranijs, karamelsaus en eventueel geklopte slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een Sauternes of een Muscat past goed bij de zoete en citrusachtige smaken van dit dessert.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 2 g | Vet: 15 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 60 g