Mandarijnen met Karamelsaus en Steranijs

Mandarijnen met Karamelsaus en Steranijs

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 mandarijnen geschild en in partjes verdeeld
  • 1 ¼ dl bruine rum
  • 1 ¼ dl gin
  • 75 g lichte basterdsuiker
  • Sap van 2 limoenen
  • 8 hele steranijs
  • 225 g lichte basterdsuiker
  • 2 ½ dl slagroom
  • Extra geklopte slagroom voor garnering optioneel

Instructies

  • Meng in een grote pan de bruine rum, gin, 75 g lichte basterdsuiker, het sap van 2 limoenen en de hele steranijs.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat het 2 minuten koken.
  • Schenk de marinade over de geschilde mandarijnen in een kom.
  • Laat het geheel 2 uur trekken, waarbij je af en toe omschept.
  • Bereid de karamelsaus door 225 g lichte basterdsuiker in een kleine pan te combineren met 2 ½ dl slagroom.
  • Verwarm dit op matig vuur en laat het ongeveer 10 minuten koken tot het een dikke saus wordt.
  • Eventueel kun je de saus verdunnen met wat van de mandarijnenmarinade naar smaak.
  • Laat de gemarineerde mandarijnen uitlekken en serveer ze met de steranijs, karamelsaus en eventueel geklopte slagroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een dessertwijn zoals een Sauternes of een Muscat past goed bij de zoete en citrusachtige smaken van dit dessert.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 2 g | Vet: 15 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 60 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc Kerst