Mandarin Rijstsalade
Equipment
- kookpan
- vork
Ingrediënten
- 150 g droogkokende rijst
- Zout
- 1 blikje erwten ± 200 g
- 2 blikjes mandarijntjes à 312 g
- 250 g jongbelegen kaas
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels wijnazijn
- 2 theelepels suiker
- Paprikapoeder
- 4 eetlepels fijngeknipt bieslook
Instructies
- Kook de rijst in 2½ deciliter water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar en droog.
- Laat de rijst vervolgens goed afkoelen.
- Roer af en toe met een vork door om klontjes te voorkomen.
- Laat de doperwten en mandarijntjes uitlekken.
- Snijd de jongbelegen kaas in blokjes.
- Maak een sausje van olie, wijnazijn, suiker, een snufje zout, paprikapoeder en fijngeknipt bieslook.
- Schep alle ingrediënten voorzichtig door elkaar.
- Serveer de Mandarin Rijstsalade als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling, past goed bij de zoete mandarijntjes en het frisse karakter van de salade. Als je liever geen alcohol drinkt, kun je een sprankelend mineraalwater met een scheutje citroensap serveren.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 10 g