Mango Cruesli Taart met Kaneelstroop
Deze mango cruesli taart smaakt heerlijk als dessert, vooral wanneer geserveerd met een bolletje roomijs voor een extra verfrissend contrast.
Ingrediënten
- 1 kleine mango
- 3 plakjes roombotercake
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels cruesli
- 1 eetlepel koffieroom
- 5 eetlepels schenkstroop
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
- Verkruimel de plakjes cake boven een kom.
- Meng de kaneel, cruesli en koffieroom erdoor en kneed snel tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit tot een ronde lap van 22 cm diameter.
- Bekleed een taartvorm van 20 cm doorsnede met het deeg.
- Bak de taartbodem in de oven in circa 10 minuten bruin.
- Schenk de stroop in een koekenpan en leg de mangoplakken erin.
- Pocheer de mango op laag vuur circa 10 minuten.
- Haal de warme mangoplakken uit de stroop en leg ze als een bloem in de taartbodem.
- Serveer de taart warm, eventueel met een bolletje roomijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit dessert vanwege zijn fruitige en licht bruisende karakter.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 30 g