Mango Cruesli Taart met Kaneelstroop

Deze mango cruesli taart smaakt heerlijk als dessert, vooral wanneer geserveerd met een bolletje roomijs voor een extra verfrissend contrast.
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine mango
  • 3 plakjes roombotercake
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels cruesli
  • 1 eetlepel koffieroom
  • 5 eetlepels schenkstroop

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
  • Verkruimel de plakjes cake boven een kom.
  • Meng de kaneel, cruesli en koffieroom erdoor en kneed snel tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit tot een ronde lap van 22 cm diameter.
  • Bekleed een taartvorm van 20 cm doorsnede met het deeg.
  • Bak de taartbodem in de oven in circa 10 minuten bruin.
  • Schenk de stroop in een koekenpan en leg de mangoplakken erin.
  • Pocheer de mango op laag vuur circa 10 minuten.
  • Haal de warme mangoplakken uit de stroop en leg ze als een bloem in de taartbodem.
  • Serveer de taart warm, eventueel met een bolletje roomijs.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit dessert vanwege zijn fruitige en licht bruisende karakter.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Zout arm