Mango-Lemon Curd Taart
Equipment
- Taartvorm
- Mixer met kneedhaken
- Kaasschaaf
Ingrediënten
- 150 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 g roomboter op kamertemperatuur
- 1 ei
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 1 pot lemon curd 340 g
- 1 rijpe mango
- Poedersuiker om te bestuiven
- 50 g pure chocolade gekoeld
- 10 physalis Kaapse goudbes
Instructies
- Doe de suiker, vanillesuiker, roomboter en het ei in een kom.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout erboven.
- Meng met een mixer met kneedhaken tot een soepel en samenhangend deeg.
- Druk het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkant van de taartvorm en maak een deegrand van 2-3 centimeter hoog.
- Verdeel de lemon curd over de bodem en duw de randen tot net boven de lemon curd zachtjes terug.
- Bak de taart in de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de taart helemaal afkoelen en verwijder vervolgens de taartvorm.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit in mooie repen.
- Rasp de chocolade met een kaasschaaf tot snippers.
- Leg de mango op de lemon curd en bestrooi de taartrand met een zeefje poedersuiker.
- Strooi het chocoladeschaafsel over de taart en versier hem met de physalis.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze verfrissende mango-limonade taart als dessert na een zomerse maaltijd.