Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 plakken bladerdeeg
- 2 rijpe mango's
- 125 gram mascarpone
- 20 gram suiker
- 2 eetlepels limoncello
- Snufje peper
- 1 takje rozemarijn
- 1 theelepel gehakte munt
- Chocolade schaafsel voor garnering
Instructies
- Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd de plakken in 2 rechthoeken.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180°C.
- Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en meng ze met de suiker.
- Bestrijk het bladerdeeg aan één kant licht met water en strooi er het rozemarijn-suikermengsel over.
- Bak in de oven gedurende ongeveer 10 minuten.
- Laat het bladerdeeg afkoelen en snijd met een kartelmes voorzichtig de bodems los van de deksels.
- Schil de mango's, snijd het vruchtvlees in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes.
- Meng de mango met de gehakte munt.
- Roer de limoncello met een klein beetje peper door de mascarpone totdat het goed gemengd is.
- Om te serveren, plaats een toefje mascarpone in het midden van de dessertborden en leg de bladerdeegbodems er bovenop.
- Verdeel op elke bladerdeegbodem 2 eetlepels mascarpone en schik de mango speels er bovenop.
- Zet de bladerdeegdeksels er schuin op.
- Garneer eventueel met geschaafde chocolade.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Voor een extra feestelijke touch, serveer het taartje met een bolletje vanille-ijs.
- Een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij de frisse smaak van dit taartje.
Voedingswaarden
Calories: 371 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 21 g