Mango Plaattaart met Vanillesiroop en Mascarpone
Deze zomerse mango plaattaart met een krokante bladerdeegbodem, bedruppeld met vanillesiroop en geserveerd met romige mascarpone, is een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid. Perfect voor warme dagen en feestelijke bijeenkomsten!
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 vanillestokje
- 500 g mascarpone
- 300 g water
- 300 g suiker
- 4 limoenen rasp ervan
- 3 rijpe mango’s
Instructies
- Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
- Roer deze door de mascarpone en zet dit gekoeld weg tot gebruik.
- Laat op laag vuur de suiker oplossen in water.
- Voeg het vanillestokje toe aan de suikersiroop en laat het mengsel ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
- Laat daarna de siroop een beetje afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Prik de deeglap om de 2 cm in met een vork, maar laat een rand van 2 cm vrij.
- Houd een beetje van het limoenrasp achter voor garnering en verdeel de rest over het bladerdeeg.
- Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in zo groot mogelijke stukken van de pitten.
- Snijd de stukken in dunne, smalle plakjes en beleg de taart dakpansgewijs met de mangoplakjes.
- Bak de taart in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
- Bedruppel de taart met de vanillesiroop en strooi het achtergehouden limoenrasp erover.
- Serveer de taart met de vanillemascarpone.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze taart kan ook heel goed met perziken.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een lichte, mousserende wijn.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 30 g