Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- Mariabiscuitjes
- Poedersuiker
- Koenjit
- Cacaopoeder
- Rode limonadesiroop
- Koffie
Evt. voor de versiering
- tumtummetjes
- smarties
- garneerchocolaatjes
- zilverpilletjes.
- Garneersnoepjes
- hagelslag
- vruchtenhagel
Instructies
- Roer een egaal glazuur van 100 gezeefde poedersuiker en een ½ tot 1 eetlepel water.
- Voeg naar keuze een mespuntje koenjit voor geel glazuur, wat cacaopoeder voor bruin glazuur, een paar druppels rode limonadesiroop voor roze glazuur of een theelepel koffie voor lichtbruin glazuur toe.
- Maak een glazuur zoals beschreven in het basisrecept.
- Bestrijk mariabiscuitjes met het glazuur en maak gezichtjes met kleine snoepjes zoals bijvoorbeeld: tumtummetjes, smarties, garneerchocolaatjes, zilverpilletjes, garneersnoepjes , hagelslag en vruchtenhagel.
- Met bruin glazuur kunnen ook bruine snoetjes gemaakt worden.
- Doe het glazuur in een boterhamzakje en knip er een klein puntje af.
- Je kunt dan heel makkelijk met het glazuur dunne lijntjes trekken en de koekjes versieren.
- Bestrijk eens een koekje met geel glazuur en witte stipjes of streepjes erop.
- Of bestrijk de koekjes voor de helft met geel en de andere helft met bruin glazuur.
- Bestrijk de koekjes met wit glazuur.
- Laat er direct druppels van een andere kleur op vallen en trek er met een cocktailprikker streepjes uit tot bloemetjes.