Marokkaanse Aubergine-Mozzarella Schotel

Deze heerlijke Marokkaanse aubergine-mozzarella schotel is een smaakvol en voedzaam gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avondmaaltijd. De combinatie van mals gehakt, smeuïge mozzarella en zachte aubergine zorgt voor een ware smaakexplosie. Serveer het met rijst, couscous of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 2 kleine tomaten gepureerd tot tomatenpuree
  • 450 g gehakt naar keuze
  • 2 grote bolletjes mozzarella
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander gehakt (optioneel)
  • Knoflook fijngehakt

Instructies

  • Snijd de aubergines in de lengte en leg ze in een kom met een beetje zout, laat ze even rusten.
  • Verhit wat olie in een pan en bak de aubergines tot ze zacht zijn.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Bak het gehakt in dezelfde pan samen met de knoflook en eventuele andere kruiden naar smaak, voeg de gepureerde tomaten toe en laat het geheel nog even sudderen.
  • Leg een laagje aubergines in een ovenschaal, gevolgd door een laagje van het gehaktmengsel.
  • Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn gebruikt, eindig met een laagje saus.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze bovenop de laatste laag saus.
  • Bak de schotel in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende ongeveer 20 minuten, of tot de kaas goudbruin en bubbelt.
  • Garneer eventueel met verse gehakte koriander en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Merlot zou goed passen bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 28 g | Vet: 24 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel
Land van herkomst Marokko
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij