Marokkaanse Gehaktballetjes met Tomatensaus uit de Slow Cooker

Marokkaanse Gehaktballetjes met Tomatensaus uit de Slow Cooker

Geniet van de rijke smaken van Marokkaanse gehaktballetjes met Ras El Hanout, langzaam gegaard in de Slow Cooker. Deze geurige balletjes in een tomatensaus zijn ideaal voor een gemakkelijke en smaakvolle maaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
in de Slow Cooker 4 uur
Total time 4 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

De gehaktballetjes:

  • 500 gram rundergehakt of lamsgehakt
  • 1 kleine ui
  • ½ rode paprika
  • Handje peterselie
  • 1,5 eetlepel zout
  • 1 eetlepel Ras El Hanout
  • 1 ei
  • Paneermeel op gevoel, moet stevig zijn

De ‘bodem’ van de Slow Cooker:

  • Ca. 300 gram rijpe geurige tomaatjes
  • ½ rode paprika fijngesneden
  • 1 knoflookteentje geperst
  • 1 theelepel chilivlokken of meer naar smaak
  • Beetje zout
  • Zwarte peper

Instructies

  • Doe de ui en de halve paprika in een mixer en maal ze fijn.
  • Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten en laat een uur opstijven in de koelkast.
  • Draai balletjes ter grootte van een pingpongbal.
  • Zet je Slow Cooker aan en leg de tomaatjes, fijngesneden paprika, en knoflook in de Slow Cooker.
  • Leg de gehaktballetjes bovenop de tomaatjes.
  • Zet de Slow Cooker 3 à 4 uur op Low.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met witte rijst of couscous met boontjes of een salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een Grenache past goed bij de kruidige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Slowcooker
Land van herkomst Marokko
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Pasen / Verjaardag