Marokkaanse Gehaktballetjes met Tomatensaus uit de Slow Cooker
Geniet van de rijke smaken van Marokkaanse gehaktballetjes met Ras El Hanout, langzaam gegaard in de Slow Cooker. Deze geurige balletjes in een tomatensaus zijn ideaal voor een gemakkelijke en smaakvolle maaltijd!
Equipment
Ingrediënten
De gehaktballetjes:
- 500 gram rundergehakt of lamsgehakt
- 1 kleine ui
- ½ rode paprika
- Handje peterselie
- 1,5 eetlepel zout
- 1 eetlepel Ras El Hanout
- 1 ei
- Paneermeel op gevoel, moet stevig zijn
De ‘bodem’ van de Slow Cooker:
- Ca. 300 gram rijpe geurige tomaatjes
- ½ rode paprika fijngesneden
- 1 knoflookteentje geperst
- 1 theelepel chilivlokken of meer naar smaak
- Beetje zout
- Zwarte peper
Instructies
- Doe de ui en de halve paprika in een mixer en maal ze fijn.
- Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten en laat een uur opstijven in de koelkast.
- Draai balletjes ter grootte van een pingpongbal.
- Zet je Slow Cooker aan en leg de tomaatjes, fijngesneden paprika, en knoflook in de Slow Cooker.
- Leg de gehaktballetjes bovenop de tomaatjes.
- Zet de Slow Cooker 3 à 4 uur op Low.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met witte rijst of couscous met boontjes of een salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een Grenache past goed bij de kruidige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 8 g