Marokkaanse Spinaziestamppot met Geitenkaas en Kruiden
Een kruidige spinaziestamppot met zachte geitenkaas, verse munt en koriander, op smaak gebracht met kaneel en komijn. Een verrassend gerecht met een Marokkaanse twist.
Ingrediënten
- 1 bosje koriander fijngehakt
- 1 bosje munt fijngehakt
- 1½ kg kruimige aardappelen geschild en in stukken
- 2 dl groentebouillon heet
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 tomaten in reepjes
- ½ theelepel kaneel
- 1 theelepel komijn
- 150 g zachte geitenkaas verkruimeld
- 800 g wilde spinazie gewassen en fijngehakt
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn.
- Was de spinazie grondig, verwijder de harde stelen en hak de bladeren fijn.
- Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Hak de munt en koriander fijn.
- Giet de aardappelen af en stamp ze met de hete bouillon, olijfolie, kaneel en komijn tot een smeuïge puree.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de spinazie, kruiden en tomaatreepjes erdoor en meng goed.
- Verkruimel de geitenkaas erboven en maal er royaal zwarte peper over.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:
Schep 2 eetlepels uitgelekte kikkererwten en eventueel 1 theelepel harissa door de stamppot.
Vervang de tomaatreepjes door dobbelsteentjes courgette.
Serveertip:
Lekker met een scheutje citroensap en een handje geroosterde pijnboompitten voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Verdejo past goed bij de kruidige spinaziestamppot en de romige geitenkaas.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 14 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 7 g