Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Was de rijst, laat hem een half uur in koud water weken en dan goed uitlekken.
Verhit de boter op half vuur en bak de venkelzaadjes bruin.
Voeg de chilipepertjes, kruidnagels, kaneel, kardemom en laurierblaadjes toe,
schep een keer om en voeg dan de uiringen toe.
Bak al roerend tot de uiringen lichtbruin zijn.
Voeg de rijst, doperwten, kurkuma en zout toe en roerbak alles tot de rijst helemaal droog is (4-5 minuten), de laatste 2 minuten op laag vuur.
Voeg het water toe, breng het aan de kook en laat de rijst met het deksel op de pan 12-15 minuten sudderen. Til het deksel vooral niet op.
Neem de pan van het vuur en laat de rijst 10-15 minuten staan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Mattar pilau