Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 liter melk
- ¼ liter karnemelk
- 100 gr kristalsuiker
- 3 eieren
- 1 eetlepel amandelessence
- 1 eenheid kneeddeeg
Instructies
- Breng de melk aan de kook en voeg dan in één keer de karnemelk toe.
- Neem de vloeistof onmiddellijk van het vuur.
- Zeef de melk door fijne zeef om de 'kwark' over te houden; dit zijn de 'matten'.
- Laat dit 12 uur staan.
- Voeg aan de matten de suiker, de eidooiers, de stijfgeslagen eiwitten en de amandelessence toe en roer alles goed dooreen,zodat een homogene massa ontstaat.
- Maak het kneeddeeg klaar.
- Beboter een taartvorm, doe daar een eerste laag van het deeg in, daarop de vulling en tenslotte een tweede laag deeg.
- Knip de taart aan de bovenkant met een schaar in en zet hem ±30minuten in de oven,
- 10 minuten heet, 15 minuten middelmatig en de laatste 5 minuten opnieuw heet.