Mattentaart uit Geraardsbergen 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • ¼ liter karnemelk
  • 100 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel amandelessence
  • 1 eenheid kneeddeeg

Instructies

  • Breng de melk aan de kook en voeg dan in één keer de karnemelk toe.
  • Neem de vloeistof onmiddellijk van het vuur.
  • Zeef de melk door fijne zeef om de 'kwark' over te houden; dit zijn de 'matten'.
  • Laat dit 12 uur staan.
  • Voeg aan de matten de suiker, de eidooiers, de stijfgeslagen eiwitten en de amandelessence toe en roer alles goed dooreen,zodat een homogene massa ontstaat.
  • Maak het kneeddeeg klaar.
  • Beboter een taartvorm, doe daar een eerste laag van het deeg in, daarop de vulling en tenslotte een tweede laag deeg.
  • Knip de taart aan de bovenkant met een schaar in en zet hem ±30minuten in de oven,
  • 10 minuten heet, 15 minuten middelmatig en de laatste 5 minuten opnieuw heet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert / Taart
Land van herkomst België