M'chewek
Algerijnse Amandelbolletjes met Bigarreaux Zien ze er niet "schattig" uit? Laten ze nu ook nog eens verrukkelijk smaken? Heerlijke Algerijnse amandelbolletjes met bigarreaux
Ingrediënten
- 225 gram poedersuiker
- 375 gram witte amandelen zeer fijn gemalen
- 3 eiwitten
- Een paar druppeltjes vanille-essence
Voor de afwerking:
- 1 eiwit
- Geschaafde amandelen
- Geconfijte kersen bigarreaux
Instructies
- Meng in een kom het amandelpoeder, de poedersuiker en de vanille-essence.
- Mix het mengsel goed met één eiwit totdat je een samenhangend deeg krijgt.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Maak bolletjes ter grootte van een walnoot, haal ze door één losgeklopt eiwit en rol ze door de geschaafde amandelen.
- Leg de m'chewek op een met bakpapier beklede bakplaat of op een siliconen bakmat.
- Versier elk bolletje met een halve geconfijte kers.
- Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten totdat de m'chewek licht goudbruin zijn.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke Algerijnse m'chewek als een zoete lekkernij!
Voedingswaarden
Calories: 100 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g | Zout: 0.01 mg | Sugar: 9 g