Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
M'chewek
Algerijnse Amandelbolletjes met Bigarreaux
Zien ze er niet "schattig" uit? Laten ze nu ook nog eens verrukkelijk smaken? Heerlijke Algerijnse amandelbolletjes met bigarreaux
Porties:
20
stuks
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Bakpapier
Ingrediënten
▢
225
gram
poedersuiker
▢
375
gram
witte amandelen
zeer fijn gemalen
▢
3
eiwitten
▢
Een paar druppeltjes vanille-essence
Voor de afwerking:
▢
1
eiwit
▢
Geschaafde amandelen
▢
Geconfijte kersen
bigarreaux
Instructies
Meng in een kom het amandelpoeder, de poedersuiker en de vanille-essence.
Mix het mengsel goed met één eiwit totdat je een samenhangend deeg krijgt.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Maak bolletjes ter grootte van een walnoot, haal ze door één losgeklopt eiwit en rol ze door de geschaafde amandelen.
Leg de m'chewek op een met bakpapier beklede bakplaat of op een siliconen bakmat.
Versier elk bolletje met een halve geconfijte kers.
Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten totdat de m'chewek licht goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke Algerijnse m'chewek als een zoete lekkernij!
Voedingswaarden
Calories:
100
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.01
g
|
Sugar:
9
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Koek
/
Noten
Land van herkomst
Algerijë