M’chewek

Algerijnse Amandelbolletjes met Bigarreaux
Zien ze er niet "schattig" uit? Laten ze nu ook nog eens verrukkelijk smaken? Heerlijke Algerijnse amandelbolletjes met bigarreaux
Porties: 20 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 225 gram poedersuiker
  • 375 gram witte amandelen zeer fijn gemalen
  • 3 eiwitten
  • Een paar druppeltjes vanille-essence

Voor de afwerking:

  • 1 eiwit
  • Geschaafde amandelen
  • Geconfijte kersen bigarreaux

Instructies

  • Meng in een kom het amandelpoeder, de poedersuiker en de vanille-essence.
  • Mix het mengsel goed met één eiwit totdat je een samenhangend deeg krijgt.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Maak bolletjes ter grootte van een walnoot, haal ze door één losgeklopt eiwit en rol ze door de geschaafde amandelen.
  • Leg de m’chewek op een met bakpapier beklede bakplaat of op een siliconen bakmat.
  • Versier elk bolletje met een halve geconfijte kers.
  • Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten totdat de m’chewek licht goudbruin zijn.
  • Laat ze afkoelen op een rooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke Algerijnse m’chewek als een zoete lekkernij!

Voedingswaarden

Calories: 100 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g | Zout: 0.01 mg | Sugar: 9 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Koek / Noten
Land van herkomst Algerijë