Mechelse bloemkool met garnalen

Mechelse bloemkool met garnalen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het gerecht:

  • 1 grote bloemkool
  • 1 krop sla
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 60 gr bieslook
  • 60 gr gehakte peterselie
  • 320 gr garnalen
  • 1 ei

Voor de mayonaise:

  • ¼ liter olie
  • 1 eigeel
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 citroen het sap er van
  • garnalen
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de bloemkool in licht gezouten water gaar,
  • koel hem af en laat uitlekken.
  • Breek de sla en was hem grondig.
  • Laat het ei 10 minuten koken.
  • Maak dan de mayonaise door de olie, het eigeel, de mosterd en het citroensap goed op te kloppen.
  • Voeg er de versneden bieslook en de tomatenpuree aan toe en kruid met peper en zout.
  • Schik de sla op het bord met de bloemkoolbloempjes in het midden.
  • Bestrooi het geheel met garnalen.
  • Nappeer de bloemkool met de saus.
  • Versier met het geplette ei en gehakte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst België