Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes ca. 500 g
- 4 el boter
- 8 plakjes ontbijtspek
- 1 struik bleekselderij
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 1 dl water
- Versgemalen witte peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in stukken van ongeveer 8 cm lengte.
- Snijd de varkenshaasjes elk in 4 dikke plakken (medaillons) en omwikkel elke medaillon met een plakje ontbijtspek.
- Zet vast met een cocktailprikker.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Verhit 2 eetlepels boter in een hapjespan.
- Roerbak de bleekselderij ongeveer 5 minuten en schep deze dan op een bord.
- Verhit de rest van de boter in dezelfde pan.
- Bak de varkenshaasmedaillons in de pan in 7-8 minuten rondom bruin en gaar.
- Voeg de laatste minuut de bleekselderij weer toe aan de pan.
- Schep de bleekselderij op borden en leg de varkenshaasmedaillons erop.
- Roer de olijven en 1 dl water door het achtergebleven bakvet in de pan en breng aan de kook.
- Schep de olijvenjus over en rondom het gerecht en bestrooi met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een krachtige rode wijn, zoals een Merlot.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 38 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 1 g