Medaillons van Varkenshaas met Zwarte Olijvenjus

Medaillons van Varkenshaas met Zwarte Olijvenjus

Porties: 4 personen
40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes ca. 500 g
  • 4 el boter
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 struik bleekselderij
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 dl water
  • Versgemalen witte peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in stukken van ongeveer 8 cm lengte.
  • Snijd de varkenshaasjes elk in 4 dikke plakken (medaillons) en omwikkel elke medaillon met een plakje ontbijtspek.
  • Zet vast met een cocktailprikker.
  • Snijd de olijven in plakjes.
  • Verhit 2 eetlepels boter in een hapjespan.
  • Roerbak de bleekselderij ongeveer 5 minuten en schep deze dan op een bord.
  • Verhit de rest van de boter in dezelfde pan.
  • Bak de varkenshaasmedaillons in de pan in 7-8 minuten rondom bruin en gaar.
  • Voeg de laatste minuut de bleekselderij weer toe aan de pan.
  • Schep de bleekselderij op borden en leg de varkenshaasmedaillons erop.
  • Roer de olijven en 1 dl water door het achtergebleven bakvet in de pan en breng aan de kook.
  • Schep de olijvenjus over en rondom het gerecht en bestrooi met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bij dit gerecht past een krachtige rode wijn, zoals een Merlot.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 38 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc Kerst / Moederdag / Vaderdag