Medina Gehaktbrood met Kruidige Vulling
Dit bijzondere gehaktbrood, geïnspireerd door de geuren en kleuren van de Marokkaanse Medina, brengt een culinair avontuur op tafel. De kruidige vulling met verrassende toevoegingen maakt dit gerecht echt uniek.
Equipment
Ingrediënten
- 400 gram rundergehakt
- 1 ui gehakt
- ½ bosje platte peterselie fijngehakt
- 5 eieren
- 1 flinke teen knoflook geperst
- 2 eetlepels roomboter
- 1 koffielepel korianderpoeder
- 1 koffielepel ras el hanout
- 1 koffielepel kurkuma
- ½ koffielepel gemberpoeder
- 3 mespuntjes komijnpoeder
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Kook 3 eieren hard in 10 minuten en laat ze schrikken.
- Houd apart.
- In een keukenmachine, combineer het gehakt, gehakte ui, geperste knoflook, fijngehakte platte peterselie, korianderpoeder, ras el hanout, kurkuma, gemberpoeder, komijnpoeder, en zout en peper naar smaak.
- Breek 1 ei boven het gehaktmengsel en laat de keukenmachine 2 keer kort draaien om alle ingrediënten goed te vermengen.
- Vet een bakplaat goed in en vorm een langwerpig gehaktbrood.
- Maak een groef bovenin het gehaktbrood en leg de hardgekookte eieren hierin.
- Sluit het gehaktbrood boven de eieren zodat ze volledig bedekt zijn.
- Strijk alles mooi glad, eventueel met een beetje water.
- Maak enkele inkepingen met een mes in de bovenkant van het gehaktbrood.
- Bestrijk het gehaktbrood met het losgeklopte overgebleven ei en zet het in de oven.
- Bak het gehaktbrood in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het Medina gehaktbrood met tomatensalade en/of gebakken aardappelen voor een complete en smaakvolle maaltijd. Geniet van deze Marokkaanse culinaire ervaring!
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 28 g