Mediterraanse Gevulde Puntpaprika's met Tonijn
Ingrediënten
- 2 zoete puntpaprika's
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 tomaten
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 2 blikjes tonijn op water à 185 g
- ½ zakje peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Halveer de puntpaprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- Pel en snipper de ui, pel het knoflookteentje en snijd het fijn.
- Verhit de helft van de olijfolie in een kleine koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zacht.
- Snijd de tomaten fijn en voeg ze toe aan het uimengsel, samen met de tijm, zout en peper.
- Breng op smaak en laat het geheel pittig worden.
- Laat de tonijn uitlekken, roer los met een vork en voeg toe aan het tomatenmengsel.
- Vul de paprika's met het tonijnmengsel en besprenkel met de rest van de olijfolie.
- Plaats de gevulde paprika's in een ovenschaal en bak ze 15 minuten in de oven.
- Hak de peterselie fijn en strooi het over de paprika's.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met stokbrood.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, vormt een uitstekende aanvulling op de tonijn en de mediterrane smaken van dit gerecht. De verfrissende tonen van de wijn benadrukken de smaak van de gevulde puntpaprika's.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 12 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g