Mediterraanse Pitapuntjes met Wortelpuree en Kruidige Notendip
Geniet van deze heerlijke Mediterraanse pitapuntjes als warme hapjes voor elke gelegenheid!
Ingrediënten
- 6 pitabroodjes of glutenvrije variant
- 250 g winterwortel in blokjes gesneden
- 1 teen knoflook uitgeperst
- 1 theelepel sambal oelek
- Sap van 1 citroen
- 1 theelepel gemalen koriander ketoembar
- 1 ½ theelepel gemalen komijn djinten
- Versgemalen peper
- 100 g walnoten
- ½ paprika in stukjes
- 1 rode peper zonder zaadjes en in reepjes
- 2 eetlepels citroensap
- 100 ml olijfolie extra vierge
- ½ theelepel gemalen piment
Instructies
- Kook de winterwortelblokjes gaar.
- Pureer de gekookte wortel met knoflook, sambal oelek, citroensap, gemalen koriander en gemalen komijn.
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Maak de notendip door 1 pitabroodje te pureren met walnoten, paprika, rode peper, citroensap en olijfolie extra vierge.
- Voeg gemalen komijn, gemalen piment, versgemalen zwarte peper en zout toe naar smaak.
- Snijd de resterende pitabroodjes overlangs open, snijd ze in puntjes en bestrijk ze met olijfolie met knoflook en chilipeper.
- Rooster ze onder een hete grill knapperig bruin.
- Serveer de wortelpuree en notendip in aparte schaaltjes op een platte schaal en leg de geroosterde pitapuntjes eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze pitapuntjes.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 6 g | Vet: 24 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 5 g