Mediterraanse Pitapuntjes met Wortelpuree en Kruidige Notendip

Geniet van deze heerlijke Mediterraanse pitapuntjes als warme hapjes voor elke gelegenheid!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 pitabroodjes of glutenvrije variant
  • 250 g winterwortel in blokjes gesneden
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 1 theelepel sambal oelek
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel gemalen koriander ketoembar
  • 1 ½ theelepel gemalen komijn djinten
  • Versgemalen peper
  • 100 g walnoten
  • ½ paprika in stukjes
  • 1 rode peper zonder zaadjes en in reepjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • ½ theelepel gemalen piment

Instructies

  • Kook de winterwortelblokjes gaar.
  • Pureer de gekookte wortel met knoflook, sambal oelek, citroensap, gemalen koriander en gemalen komijn.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Maak de notendip door 1 pitabroodje te pureren met walnoten, paprika, rode peper, citroensap en olijfolie extra vierge.
  • Voeg gemalen komijn, gemalen piment, versgemalen zwarte peper en zout toe naar smaak.
  • Snijd de resterende pitabroodjes overlangs open, snijd ze in puntjes en bestrijk ze met olijfolie met knoflook en chilipeper.
  • Rooster ze onder een hete grill knapperig bruin.
  • Serveer de wortelpuree en notendip in aparte schaaltjes op een platte schaal en leg de geroosterde pitapuntjes eromheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze pitapuntjes.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 6 g | Vet: 24 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Warme hapjes
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch