Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- blender of keukenmachine
- pollepel
Ingrediënten
Olijvenvulling:
- 100 g ontpitte olijven
- 2 eetlepels olijfolie
- 30 g geraspte kaas om te bestrooien
Tomaten-paprikavulling:
- 50 g gedroogde tomaten in olie uitgelekt
- 50 g paprika in olie uitgelekt
- 1 theelepel tomatenpuree
- Een beetje tabasco naar smaak
- 30 g geraspte kaas om te bestrooien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte.
- Pureer alle ingrediënten voor de vulling, behalve de kaas, in een blender of keukenmachine.
- Haal het deeg direct uit de koelkast en rol het met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik.
- Verdeel het deeg met een deegroller in de lengte in tweeën.
- Verdeel vijf keer een beetje vulling over de onderste rand van elk deeggedeelte, met gelijke tussenruimte.
- Vouw de deegrand over de vulling en rol het deeg verder op.
- Druk met een pollepel het deeg tussen de vulling stevig aan en maak met een schaar een snee in de bovenkant van elk rolletje.
- Bestrooi met kaas.
- Bak in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Breek de stukjes los na het bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
De pizzahapjes kunnen ook bestrooid worden met sesamzaadjes, zonnebloempitten of grof zeezout.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Sangiovese past goed bij de Mediterraanse smaken van dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 7 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g