Mediterrane Aubergine Pizza met Kaasrand
Geniet van deze smaakvolle Mediterrane auberginepizza met een verrukkelijke kaasrand!
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg
- 150 g mozzarella
- 100 g tomatensaus
- ½ aubergine in plakjes gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- Verse basilicumblaadjes
- Zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en gebruik het deeg direct uit de koelkast.
- Rol het deeg uit op het bakpapier en leg de plakjes mozzarella op de randen van het deeg.
- Vouw de randen van het deeg om, zodat er een kaasrand ontstaat.
- Smeer de pizza in met de tomatensaus, maar laat de kaasrand vrij.
- Beleg de pizza met de overgebleven mozzarella en de plakjes aubergine.
- Meng de olijfolie, fijngehakte knoflook en een snufje zout en bestrijk de pizza met dit mengsel.
- Bak de pizza in ongeveer 15 minuten af, tot de kaasrand goudbruin en knapperig is.
- Bestrooi de gebakken pizza met verse basilicumblaadjes voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Chianti Classico of een Valpolicella past goed bij deze pizza.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g