Pizza met aubergine en een kaasrand met aubergine en een kaasrand

Mediterrane Aubergine Pizza met Kaasrand

Geniet van deze smaakvolle Mediterrane auberginepizza met een verrukkelijke kaasrand!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg
  • 150 g mozzarella
  • 100 g tomatensaus
  • ½ aubergine in plakjes gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • Verse basilicumblaadjes
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en gebruik het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit op het bakpapier en leg de plakjes mozzarella op de randen van het deeg.
  • Vouw de randen van het deeg om, zodat er een kaasrand ontstaat.
  • Smeer de pizza in met de tomatensaus, maar laat de kaasrand vrij.
  • Beleg de pizza met de overgebleven mozzarella en de plakjes aubergine.
  • Meng de olijfolie, fijngehakte knoflook en een snufje zout en bestrijk de pizza met dit mengsel.
  • Bak de pizza in ongeveer 15 minuten af, tot de kaasrand goudbruin en knapperig is.
  • Bestrooi de gebakken pizza met verse basilicumblaadjes voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Chianti Classico of een Valpolicella past goed bij deze pizza.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza
Land van herkomst Italië / Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch