Mediterrane Basmatirijst met Tomaat

Basmatirijst met tomaat

Mediterrane Basmatirijst met Tomaat

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • Zout
  • 2 uien
  • 6 zongedroogde tomaten uit een potje
  • 1 bakje cherrytomaatjes 250 g
  • 2 takjes peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels rode pesto bakje à 100 g
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden

Instructies

  • Breng in een pan ruim water met zout aan de kook en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Pel en snipper de uien.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
  • Was de cherrytomaatjes en snijd ze in kwarten.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Verhit in een wok de olijfolie en fruit de uien ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de rode pesto, zongedroogde tomaten, cherrytomaatjes en Provençaalse kruiden toe aan de ui en roer goed door.
  • Schep de warme rijst erdoor en verwarm al omscheppend nog ongeveer 5 minuten.
  • Strooi de gehakte peterselie over het gerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze mediterrane rijstschotel met tomaat past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 372 kcal | koolhydraten: 61 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rijst
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch