Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 g basmatirijst
- Zout
- 2 uien
- 6 zongedroogde tomaten uit een potje
- 1 bakje cherrytomaatjes 250 g
- 2 takjes peterselie
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels rode pesto bakje à 100 g
- 2 theelepels Provençaalse kruiden
Instructies
- Breng in een pan ruim water met zout aan de kook en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Pel en snipper de uien.
- Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
- Was de cherrytomaatjes en snijd ze in kwarten.
- Hak de peterselie fijn.
- Verhit in een wok de olijfolie en fruit de uien ongeveer 3 minuten.
- Voeg de rode pesto, zongedroogde tomaten, cherrytomaatjes en Provençaalse kruiden toe aan de ui en roer goed door.
- Schep de warme rijst erdoor en verwarm al omscheppend nog ongeveer 5 minuten.
- Strooi de gehakte peterselie over het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze mediterrane rijstschotel met tomaat past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 372 kcal | koolhydraten: 61 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 7 g