Mediterrane Bieflapjes met Olijven-Groenterijst

Mediterrane Bieflapjes met Olijven-Groenterijst

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 bieflapjes
  • 50 g pitloze zwarte olijven
  • 1 eetlepel rundvleeskruiden met zout
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 300 g venkelrauwkost 2 bakjes à 150 g
  • 250 g pilavrijst
  • 2 eetlepels verse rode pesto

Instructies

  • Bestrooi de bieflapjes met rundvleeskruiden.
  • Snijd de olijven in plakjes en halveer de cherrytomaatjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de bieflapjes in 4-5 minuten bruin aan beide zijden.
  • Verhit de resterende olijfolie in een andere (koeken)pan.
  • Roerbak de venkelrauwkost op hoog vuur gedurende 1 minuut.
  • Voeg de cherrytomaatjes en olijven toe en bak ze nog 1 minuut mee.
  • Voeg de rijst toe en verwarm deze volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Schep het vlees en de groenterijst op de borden.
  • Laat het braadvet in de pan even inkoken met 2 eetlepels water en de rode pesto.
  • Giet de jus over de rijst en het vlees.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies: 

Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon vormt een goede combinatie met de smaken van het bieflapje en de olijven-groenterijst.

Voedingswaarden

Calories: 730 kcal | koolhydraten: 62 g | Protein: 31 g | Vet: 39 g | Zout: 2.4 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Rundvlees
Land van herkomst Internationaal