Mediterrane Couscous met Groene Groenten
Equipment
Ingrediënten
- 2 pakken couscous met Tunesische smaak 250 g per pak
- 250 g sperziebonen
- 200 g peultjes
- 1 kleine broccoli
- 240 g groene olijven met piment
- 125 g verse roomkaas met kruiden verbrokkeld
Instructies
- Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperziebonen en peultjes schoon en halveer ze.
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stronk in stukjes.
- Kook de groenten in een pan met ruim kokend water en zout gedurende 3-4 minuten, tot ze beetgaar zijn.
- Halveer de olijven.
- Giet de groenten af en meng ze samen met de verbrokkelde roomkaas en olijven door de couscous.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Schep de couscous met groene groenten op de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze mediterrane couscous met groene groenten past goed bij een frisse, fruitige witte wijn zoals een Verdejo of een Sauvignon Blanc. De levendige aroma's van de wijn zullen de diverse smaken van het gerecht aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 16 g | Vet: 14 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 6 g