Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- combi-stoomoven
Ingrediënten
Instructies
- Meng in een kom de bloem met de gist en het zout.
- Voeg al roerende 2 eetlepels olijfolie en het lauwwarme water toe en meng alles tot een samenhangend deeg.
- Kneed dit 8-10 minuten op een met wat olie ingevet werkvlak tot het soepel en elastisch is.
- Of kneed het deeg in de keukenmachine.
- Leg het deeg in een licht ingevette kom en plaats deze in de combi-stoomoven.
- Kies de functie Combi-koken, stel de temperatuur in op 37 °C, de vochtigheid op 100% en de tijd op 30 minuten.
- Laat het deeg rijzen tot het volume verdubbeld is.
- Hak de olijven in stukjes.
- Hak de oregano fijn.
- Pel de tenen knoflook en pers ze boven de uitgelekte tomatenstukjes uit.
- Roer ook de oregano erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Vorm op een licht ingevette bakplaat het deeg tot een focaccia.
- Druk met de vinger wat holtes in het brood.
- Leg in wat van de uitgelekte tomaten en druk daarin een gehalveerd cherrytomaatje.
- Verdeel de overige tomaten, stukjes olijf en pecorino erover.
- Strooi de oregano, wat grof zeezout en de peper over het brood.
- Schuif de bakplaat in de combi-stoomoven.
- Kies de functie Combi-koken en stel de volgende stappen in:
Stap 1:
- temperatuur 37 °C, vochtigheid 100%, en tijd 30 minuten
Stap 2:
- temperatuur 200 °C, vochtigheid 75%, en tijd 15 minuten
Stap 3:
- temperatuur 30 °C, vochtigheid 30%, en tijd 2 minuten
- Het brood wordt nu automatisch voor de tweede keer gerezen en afgebakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 330 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 10 g | Vet: 13 g | Zout: 1.7 g | Sugar: 1.5 g