Mediterrane Gyros met Couscous

Mediterrane Gyros met Couscous

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 g gyros vleesreepjes of vervang door plantaardige gyros
  • 1 pak couscous 400 g, of glutenvrije variant
  • 2 courgettes in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 15 g verse munt fijngesneden
  • Sap van 1 limoen
  • 100 g zachte geitenkaas verkruimeld (of lactosevrije/geitenmelk kaas)

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de gyrosreepjes (of plantaardige alternatieven) gedurende 8 minuten, regelmatig omscheppen, tot ze gaar zijn.
  • Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing in kokend water met zout.
  • Verhit ondertussen de resterende olijfolie in een wok of braadpan en roerbak de courgetteblokjes met knoflook gedurende 5 minuten, breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de fijngesneden munt en het limoensap naar smaak door de couscous.
  • Verdeel de couscous en courgette over vier borden.
  • Schep de gyrosreepjes (of plantaardige alternatieven) op de couscous en verkruimel de geitenkaas erboven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze Mediterrane Gyros met Couscous wordt goed begeleid door een frisse, fruitige witte wijn zoals een Griekse Assyrtiko of een Spaanse Verdejo. Voor degenen die de voorkeur geven aan rode wijn, kan een lichte rode wijn zoals een Griekse Xinomavro een goede keuze zijn.

Voedingswaarden

Calories: 583 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 27 g | Vet: 28 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Griekenland
Jaargetijde: Snel te maken