Mediterrane Kabeljauwquiche
Equipment
Ingrediënten
- 5 plakjes deeg voor hartige taart diepvries
- 1 rode peper
- 1 sinaasappel
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 400 g kabeljauwfilet in blokjes
- 2 eetlepels bloem
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- 100 g geraspte Gruyère
Instructies
- Laat de deegplakjes ontdooien en spreid ze uit.
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de schil (de vrucht wordt niet gebruikt).
- Meng in een kom een marinade van olijfolie, rode peper, sinaasappelrasp, knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Schep de kabeljauw door de marinade en laat minstens 10 minuten staan.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de plakjes deeg op een met bloem bestoven werkblad op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm.
- Bekleed de quichevorm met het deeg en druk het deeg aan de randen goed aan.
- Klop in een kom de eieren los met de room, ½ theelepel zout en peper.
- Roer de geraspte Gruyère erdoor.
- Giet het eiermengsel op de deegbodem en verdeel de kabeljauwblokjes met marinade erover.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de quiche afkoelen, dek af met plasticfolie en bewaar gekoeld tot gebruik.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze kabeljauwquiche smaakt heerlijk met een frisse salade als bijgerecht.