Mediterrane Kikkererwtensoep

Een kom rustieke Mediterrane kikkererwtensoep met bleekselderij, kruiden en Parmezaanse kaas op een houten tafel, geserveerd met brood.

Mediterrane Kikkererwtensoep

Een hartige en voedzame Mediterrane kikkererwtensoep met een rijke smaak van tijm, bleekselderij en Parmezaanse kaas. Heerlijk met stokbrood!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • soeppan
  • Lepel

Ingrediënten

  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blik kikkererwten ca. 250 g, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 3 stengels bleekselderij in smalle boogjes
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g vegetarische ham in reepjes
  • 1 el verse tijmblaadjes of blaadjes bleekselderij
  • Zout en versgemalen peper

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en ui.
  • Voeg de bleekselderij, tijm en bouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Schep de kikkererwten en hamreepjes erdoor en verwarm zonder te laten koken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep bestrooid met Parmezaanse kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met bruinbrood of stokbrood gedoopt in olijfolie.
Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn, zoals een Vermentino of Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 12 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lunch / Soep
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch