Mediterrane Kikkererwtensoep
Een hartige en voedzame Mediterrane kikkererwtensoep met een rijke smaak van tijm, bleekselderij en Parmezaanse kaas. Heerlijk met stokbrood!
Equipment
- soeppan
- Lepel
Ingrediënten
- 1 liter groentebouillon
- 1 blik kikkererwten ca. 250 g, afgespoeld en uitgelekt
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 3 el olijfolie
- 3 stengels bleekselderij in smalle boogjes
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 100 g vegetarische ham in reepjes
- 1 el verse tijmblaadjes of blaadjes bleekselderij
- Zout en versgemalen peper
Instructies
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en ui.
- Voeg de bleekselderij, tijm en bouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Schep de kikkererwten en hamreepjes erdoor en verwarm zonder te laten koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep bestrooid met Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met bruinbrood of stokbrood gedoopt in olijfolie. Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn, zoals een Vermentino of Sauvignon Blanc.
Lekker met bruinbrood of stokbrood gedoopt in olijfolie. Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn, zoals een Vermentino of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 12 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g