Mediterrane Kikkererwtensoep

Mediterrane Kikkererwtensoep

Een hartige en voedzame Mediterrane kikkererwtensoep met een rijke smaak van tijm, bleekselderij en Parmezaanse kaas. Heerlijk met stokbrood!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • soeppan
  • Lepel

Ingrediënten

  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blik kikkererwten ca. 250 g, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 3 stengels bleekselderij in smalle boogjes
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g vegetarische ham in reepjes
  • 1 el verse tijmblaadjes of blaadjes bleekselderij
  • Zout en versgemalen peper

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en ui.
  • Voeg de bleekselderij, tijm en bouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Schep de kikkererwten en hamreepjes erdoor en verwarm zonder te laten koken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep bestrooid met Parmezaanse kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met bruinbrood of stokbrood gedoopt in olijfolie.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn, zoals een Vermentino of Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 12 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lunch / Soep
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch