Mediterrane Krieltjes-Tomatensalade met Brie
Ingrediënten
- 500 gram verse krieltjes geschild
- 1 ui gesnipperd
- 1 groene paprika gesnipperd
- 500 gram cherrytomaten gewassen
- 250 gram roombrie in plakken gesneden
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 100 gram verse honing-mosterddressing
Instructies
- Voorgaar de krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
- Verhit de zonnebloemolie in een braadpan.
- Bak de voorgegare krieltjes gedurende 5 minuten.
- Voeg de gesnipperde ui en paprika toe en bak nog 3 minuten onder regelmatig omscheppen.
- Voeg de cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten mee.
- Meng de honing-mosterddressing door het krieltjesmengsel.
- Verdeel de salade over vier borden en leg de plakken brie er bovenop
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze krieltjes-tomatensalade met brie is heerlijk verfrissend en romig, waardoor een lichte en fruitige witte wijn perfect samengaat. Probeer een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Pinot Grigio uit Italië voor een goede combinatie.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 18 g | Vet: 32 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 8 g