Mediterrane Krieltjes-Tomatensalade met Brie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 23 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram verse krieltjes geschild
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 groene paprika gesnipperd
  • 500 gram cherrytomaten gewassen
  • 250 gram roombrie in plakken gesneden
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gram verse honing-mosterddressing

Instructies

  • Voorgaar de krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
  • Verhit de zonnebloemolie in een braadpan.
  • Bak de voorgegare krieltjes gedurende 5 minuten.
  • Voeg de gesnipperde ui en paprika toe en bak nog 3 minuten onder regelmatig omscheppen.
  • Voeg de cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Meng de honing-mosterddressing door het krieltjesmengsel.
  • Verdeel de salade over vier borden en leg de plakken brie er bovenop

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze krieltjes-tomatensalade met brie is heerlijk verfrissend en romig, waardoor een lichte en fruitige witte wijn perfect samengaat. Probeer een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Pinot Grigio uit Italië voor een goede combinatie.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 18 g | Vet: 32 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas / Salade
Land van herkomst Mediterraan
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Vegetarisch