Mediterrane Maccheroni met Gestooft Groenten

Mediterrane Maccheroni met Gestooft Groenten

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui in dunne partjes
  • 1 teentje knoflook in plakjes
  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 rode paprika in grove stukken
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g, uitgelekt
  • 2 theelepels rode-wijnazijn
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 250 g maccheroni 2-kleurige pasta
  • 100 g Hollandse harde geitenkaas

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de rode ui en knoflook gedurende 3 minuten.
  • Voeg de aubergine en rode paprika toe en roerbak nog 5 minuten.
  • Schenk de tomatenblokjes in de pan en laat de groenten met het deksel schuin op de pan nog 15 minuten zachtjes stoven.
  • Breng op smaak met rode-wijnazijn, kappertjes, zout, peper en eventueel een beetje suiker.
  • Kook de maccheroni volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • Verdeel de maccheroni over twee platte borden en schep de gestoofde groenten erop.
  • Rasp de geitenkaas fijn over de pasta en groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer deze mediterrane maccheroni met gestoofde groenten met een groene salade en knapperig brood voor een heerlijke Italiaanse maaltijd.

Wijnadvies:

Een Italiaanse rode wijn zoals een Chianti Classico past goed bij deze Mediterrane maccheroni met gestoofde groenten. De fruitige en kruidige tonen van de wijn vullen de smaken van de tomatensaus en de geroosterde groenten perfect aan.

Voedingswaarden

Calories: 670 kcal | koolhydraten: 85 g | Protein: 22 g | Vet: 26 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Vegetarisch