Mediterrane Mosselen

Mosselen Ol

Mediterrane Mosselen

Porties: 4
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen
  • 1 bosje selderij fijngehakt
  • 250 gram ui in ringen gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels heldere bouillon
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 liter witte wijn
  • Snufje zout
  • Snufje suiker
  • 4 tomaten in blokjes gesneden
  • 1 potje pitloze olijven
  • 1 theelepel gedroogde marjolein

Instructies

  • Was de selderij en snijd deze in kleine stukken.
  • Snijd de uien in ringen.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de selderij en ui tot ze glazig zijn.
  • Voeg 1 liter water, bouillon, witte wijn, zwarte peper, zout en suiker toe.
  • Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de zorgvuldig schoongemaakte mosselen toe aan de pan.
  • Voeg ook de tomaten, olijven en marjolein toe.
  • Laat alles nog circa 15 minuten op een laag vuur koken tot de mosselen open zijn.
  • Roer af en toe voorzichtig met een schuimspaan.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij