Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 kg mosselen
- 1 bosje selderij fijngehakt
- 250 gram ui in ringen gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels heldere bouillon
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 liter witte wijn
- Snufje zout
- Snufje suiker
- 4 tomaten in blokjes gesneden
- 1 potje pitloze olijven
- 1 theelepel gedroogde marjolein
Instructies
- Was de selderij en snijd deze in kleine stukken.
- Snijd de uien in ringen.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de selderij en ui tot ze glazig zijn.
- Voeg 1 liter water, bouillon, witte wijn, zwarte peper, zout en suiker toe.
- Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de zorgvuldig schoongemaakte mosselen toe aan de pan.
- Voeg ook de tomaten, olijven en marjolein toe.
- Laat alles nog circa 15 minuten op een laag vuur koken tot de mosselen open zijn.
- Roer af en toe voorzichtig met een schuimspaan.
- Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g