Mediterrane Pizzapunten met Courgette en Mozzarella
Geniet van deze heerlijke mediterrane pizzapunten belegd met verse mozzarella, courgette en tomaatjes. Een smakelijke en eenvoudige maaltijd, perfect voor lunch of als lichte avondmaaltijd!
Ingrediënten
- 1 pak Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
- 250 g mozzarella of zachte geitenkaas in blokjes gesneden
- 1 kleine courgette in de lengte doorgesneden
- 1 kleine ui of 1 lente-ui in ringen gesneden
- 10 cherrytomaten gehalveerd
- Oregano of tijm naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Haal het pizzadeeg uit de koelkast en rol het uit op het bakpapier op een bakplaat.
- Bestrijk het deeg met de bijgeleverde pizzasaus.
- Beleg het deeg met de kaasblokjes, courgette, ui en tomaatjes.
- Bestrooi met oregano of tijm naar smaak.
- Leg de gehalveerde cherrytomaten met de schil naar beneden op de pizza.
- Bak de pizza ca.
- 10-12 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten.
- Na het bakken snijd je de pizza in punten en serveer je deze direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 12 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g