Mediterrane tilapia met broccoli en rösti

Geroosterde tilapiafilet, geserveerd met broccoli bestrooid met gesmolten kaas en een krokante rösti, gegarneerd met verse peterselie, op een wit bord gepresenteerd op een donker rustieke houten tafel in zacht natuurlijk licht.

Mediterrane tilapia met broccoli en rösti

Een snelle en smaakvolle ovenschotel met tilapiafilet, broccoli en krokante rösti.
Porties: + personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g broccoli
  • 450 g tilapiafilet 2 schaaltjes à ca. 225 g
  • 30 g peterselie
  • 600 g rösti diepvries
  • 50 g belegen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 °C (of gasovenstand 5).
  • Maak de broccoli schoon, verdeel het in roosjes, en kook ze 6 minuten beetgaar.
  • Laat uitlekken.
  • Leg de tilapiafilet in een ingevette ovenschaal, bestrooi met peper en zout en besprenkel met 3 eetlepels olie.
  • Bak de vis in het midden van de oven ongeveer 10 minuten.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Bak de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng de peterselie erdoor in de laatste 3 minuten.
  • Voeg de broccoli toe aan de ovenschaal, bestrooi met kaas en plaats nog 5 minuten in de oven.
  • Serveer de ovenschotel met de rösti.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade met citroendressing.
Wijnadvies:
Een lichte Sauvignon Blanc past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 12 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vis
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden