Mediterrane tilapia met broccoli en rösti
Een snelle en smaakvolle ovenschotel met tilapiafilet, broccoli en krokante rösti.
Equipment
- kookpan
- mes
Ingrediënten
- 750 g broccoli
- 450 g tilapiafilet 2 schaaltjes à ca. 225 g
- 30 g peterselie
- 600 g rösti diepvries
- 50 g belegen kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225 °C (of gasovenstand 5).
- Maak de broccoli schoon, verdeel het in roosjes, en kook ze 6 minuten beetgaar.
- Laat uitlekken.
- Leg de tilapiafilet in een ingevette ovenschaal, bestrooi met peper en zout en besprenkel met 3 eetlepels olie.
- Bak de vis in het midden van de oven ongeveer 10 minuten.
- Hak de peterselie fijn.
- Bak de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng de peterselie erdoor in de laatste 3 minuten.
- Voeg de broccoli toe aan de ovenschaal, bestrooi met kaas en plaats nog 5 minuten in de oven.
- Serveer de ovenschotel met de rösti.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade met citroendressing.
Wijnadvies:
Een lichte Sauvignon Blanc past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 12 g | Sugar: 2 g