Mediterrane Tomaten-Kikkererwtensoep met Gehaktballetjes
Equipment
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 400 gram soepgroenten bijv. prei, wortel, selderij
- 400 ml kikkererwten uit blik uitgelekt
- 780 gram tomatenblokjes met basilicum en oregano
- 2 runderbouillontabletten
- 225 gram verse rundersoepballetjes
- 3 bosuitjes in fijne ringetjes gesneden
- 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijngehakt
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote pan.
- Bak de soepgroenten gedurende 1 minuut.
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- Voeg de tomatenblokjes inclusief het vocht, de bouillontabletten, 500 ml water en de kikkererwten toe aan de soepgroenten en breng aan de kook.
- Voeg de verse rundersoepballetjes toe en laat samen 10 minuten koken.
- Maak ondertussen de bosui en rode peper schoon en snijd ze in fijne ringetjes.
- Verdeel de soep over kommen en garneer met de gesneden bosui en rode peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze tomaten-kikkererwtensoep met gehaktballetjes vraagt om een lichte rode wijn met fruitige tonen om de tomaten en kruiden te complementeren, zoals een Italiaanse Chianti of een Spaanse Rioja Crianza.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 16 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g