Mediterrane Tomaten-Kikkererwtensoep met Gehaktballetjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 gram soepgroenten bijv. prei, wortel, selderij
  • 400 ml kikkererwten uit blik uitgelekt
  • 780 gram tomatenblokjes met basilicum en oregano
  • 2 runderbouillontabletten
  • 225 gram verse rundersoepballetjes
  • 3 bosuitjes in fijne ringetjes gesneden
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijngehakt

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan.
  • Bak de soepgroenten gedurende 1 minuut.
  • Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Voeg de tomatenblokjes inclusief het vocht, de bouillontabletten, 500 ml water en de kikkererwten toe aan de soepgroenten en breng aan de kook.
  • Voeg de verse rundersoepballetjes toe en laat samen 10 minuten koken.
  • Maak ondertussen de bosui en rode peper schoon en snijd ze in fijne ringetjes.
  • Verdeel de soep over kommen en garneer met de gesneden bosui en rode peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze tomaten-kikkererwtensoep met gehaktballetjes vraagt om een lichte rode wijn met fruitige tonen om de tomaten en kruiden te complementeren, zoals een Italiaanse Chianti of een Spaanse Rioja Crianza.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 16 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Soep
Land van herkomst Mediterraan
Extra aanwijzing Snel te maken