Mediterrane visstoofpot met zeewolf
Een smaakvolle Mediterrane visstoofpot met malse zeewolf, gestoofd in een rijke tomatensaus met knoflook en kruiden. Een heerlijk en voedzaam gerecht dat binnen 30 minuten op tafel staat!
Equipment
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels verse peterselie gesneden
- 1 pak Italiaanse roerbakgroentemix 400 gram
- 1 pak tomatenblokjes met knoflook 390 gram
- 200 milliliter water
- 500 gram zeewolffilet in grove stukken
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de groenten 3 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes en 200 milliliter water toe.
- Breng op smaak met zout en peper en laat op matig vuur aan de kook komen.
- Bestrooi de zeewolffilet met zout en peper.
- Leg de vis in de saus en laat 6-8 minuten zachtjes stoven met de deksel schuin op de pan.
- Schep het gerecht in kommen en bestrooi met verse peterselie.
- Serveer met stevige hompen maïsbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een knapperig stuk stokbrood of een rustiek volkorenbrood om de saus op te dippen.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals Pinot Grigio of Verdejo, vormt een mooie aanvulling op dit Mediterrane visstoofpotje. De lichte citrus- en fruittonen van de wijn complementeren de verse smaken van de vis en groenten.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g