Mediterrane visstoofpot met zeewolf

Mediterrane visstoofpot met zeewolf in een rijke tomatensaus, geserveerd in een diepe kom en gegarneerd met verse peterselie, met een stuk knapperig maïsbrood aan de zijkant.

Mediterrane visstoofpot met zeewolf

Een smaakvolle Mediterrane visstoofpot met malse zeewolf, gestoofd in een rijke tomatensaus met knoflook en kruiden. Een heerlijk en voedzaam gerecht dat binnen 30 minuten op tafel staat!
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels verse peterselie gesneden
  • 1 pak Italiaanse roerbakgroentemix 400 gram
  • 1 pak tomatenblokjes met knoflook 390 gram
  • 200 milliliter water
  • 500 gram zeewolffilet in grove stukken
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de groenten 3 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes en 200 milliliter water toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en laat op matig vuur aan de kook komen.
  • Bestrooi de zeewolffilet met zout en peper.
  • Leg de vis in de saus en laat 6-8 minuten zachtjes stoven met de deksel schuin op de pan.
  • Schep het gerecht in kommen en bestrooi met verse peterselie.
  • Serveer met stevige hompen maïsbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een knapperig stuk stokbrood of een rustiek volkorenbrood om de saus op te dippen.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals Pinot Grigio of Verdejo, vormt een mooie aanvulling op dit Mediterrane visstoofpotje. De lichte citrus- en fruittonen van de wijn complementeren de verse smaken van de vis en groenten.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Roerbakken / Wokken / Stoofpot / Vis
Land van herkomst Mediterraan
Jaargetijde: Alle Jaargetijden