Mediterrane Visstoofpot
Ingrediënten
- 750 gram gemengde visfilets ontveld en ontgraat, in stukken gesneden
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 grote ui fijngesnipperd
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel versgehakte peterselie
- 1,8 dl olijfolie
Instructies
- Verwijder de schubben en graten van de vis, snijd deze in stukken en spoel ze af met kokend water.
- Dep ze droog.
- Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan, bak de vis goudbruin en laat deze op laag vuur rustig garen.
- Haal de vis uit de olie en bak vervolgens de ui, knoflook en peterselie tot ze zacht zijn.
- Voeg de tomatenpuree toe, roer de azijn erdoor en giet er 1 liter heet water bij.
- Laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
- Voeg de gebakken vis weer toe en verwarm alles goed door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de stoofpot heet, eventueel met croûtons.