Mediterrane Visstoofpot

Porties: 2
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram gemengde visfilets ontveld en ontgraat, in stukken gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel versgehakte peterselie
  • 1,8 dl olijfolie

Instructies

  • Verwijder de schubben en graten van de vis, snijd deze in stukken en spoel ze af met kokend water.
  • Dep ze droog.
  • Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan, bak de vis goudbruin en laat deze op laag vuur rustig garen.
  • Haal de vis uit de olie en bak vervolgens de ui, knoflook en peterselie tot ze zacht zijn.
  • Voeg de tomatenpuree toe, roer de azijn erdoor en giet er 1 liter heet water bij.
  • Laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de gebakken vis weer toe en verwarm alles goed door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de stoofpot heet, eventueel met croûtons.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Stoofpot / Vis
Land van herkomst Italië