Mediterrane Worstspiesjes met Tropisch Fruit
Ingrediënten
- 4 Catalaanse braadworstjes schaaltje à 6 stuks
- 4 plakjes katenspek
- 1 eetlepel mosterd
- 1 blikje ananasstukjes op eigen sap 234 g
- 1 blikje perzikschijfjes op siroop 225 g
- 1 kiwi
Instructies
- Breng een flinke laag water in een pan aan de kook.
- Prik de worstjes enkele keren in met een vork, leg ze in de pan en verwarm ze 6 minuten tegen de kook aan.
- Giet de worstjes af en laat ze uitlekken op keukenpapier of in een vergiet.
- Leg de plakjes spek op een snijplank en bestrijk ze dun met mosterd.
- Leg aan de onderkant van elk plakje spek een worstje en rol het worstje in het spek.
- Prik de worstjes aan satéstokjes.
- Verhit de grillpan en grill de worstspiesjes in 7-8 minuten knapperig en gaar, regelmatig keren.
- Laat intussen het fruit uit blik uitlekken in een zeef.
- Schil de kiwi dun en snijd deze in plakken.
- Verdeel het fruit over vier bordjes en leg de warme worstspiesjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een lichte en frisse rosé of een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio. Deze wijnen passen goed bij de smaken van het spek en het tropische fruit.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 15 g