Meergranenbroodjes met Lichte Eiersalade

Meergranenbroodjes gevuld met lichte eiersalade, gegarneerd met verse kruiden, geserveerd op een kleurrijk bord met verse eieren, bieslook en sla erbij.

Meergranenbroodjes met Lichte Eiersalade

lunch of stevig ontbijt!
Porties: 3
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 hardgekookte eieren
  • 3 eetlepels yoghurtmayonaise of yoghurtdressing
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 3 meergranenbroodjes
  • Halvarine of margarine
  • 50 g gemengde jonge bladsla

Instructies

  • Snijd de hardgekookte eieren in kleine stukjes en meng ze in een kom met de yoghurtmayonaise of yoghurtdressing en fijngehakte bieslook.
  • Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Snijd de meergranenbroodjes open en besmeer beide snijvlakken dun met halvarine of margarine.
  • Leg een handvol gemengde jonge bladsla op de onderkant van elk broodje.
  • Schep 2-3 eetlepels eiersalade op de sla en plaats de bovenkant van de broodjes erop.
  • Serveer de broodjes direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een glas verse jus d’orange of een lichte groene salade als bijgerecht.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio sluit mooi aan bij de lichte en frisse smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Ei / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch