Merengue a la Romaine

Merengue a la Romaine

Merengue a la Romaine

Porties: +
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 100 gr. suieker
  • 3 eetlepel(s) honing
  • 1 eetlepel(s) korianderzaad versgemalen of uit de vijzel
  • 75 gr. pijnboompitten geroosterde
  • 200 gr. kwark
  • 4 eetlepel(s) grove sinaasaapelmarmelade
  • Coulis:
  • 3 sinaasappels
  • 1 rode grapefruit
  • 3 eetlepel(s) suiker
  • 1 eetlepel(s) honing
  • muntblaadjes
  • peper versgemalen

Instructies

  • Verwarm de oven op 90 C.
  • Klop de eiwitten stijf voeg snufje zout toe dan de suiker en de honing.
  • Spatel de pijnboompitten erdoor, de peper en koriander met een metalen lepel.
  • Er moet zoveel mogelijk lucht in blijven.
  • Leg op een bakplaat bakpapier en vorm hierop acht ronde taartjes. doorsnee 8 cm.
  • Droog in de oven 1 tot 11/2 uur.
  • Laat tot gebruik in de oven staan.
  • Meng kwark met de marmelade.
  • Rasp van het fruit wat schilletjes en kook ze in een suikerstroopje.
  • Pers de sinaasappels en de grapefruit uit en vermeng het sap met honing en suiker.
  • Kook in tot een licht gebonden massa en meng de schilletjes en stroop erdoor.
  • Leg op elk bord een merengue.
  • Lepel er een dikke laag kwarkmarmelade op en druk de tweede merengue erop.
  • Lepel wat coulis er rondom.
  • Garneer met de schilletjes, de munt en de peper
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht