Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 eiwitten
- 100 gr. suieker
- 3 eetlepel(s) honing
- 1 eetlepel(s) korianderzaad versgemalen of uit de vijzel
- 75 gr. pijnboompitten geroosterde
- 200 gr. kwark
- 4 eetlepel(s) grove sinaasaapelmarmelade
- Coulis:
- 3 sinaasappels
- 1 rode grapefruit
- 3 eetlepel(s) suiker
- 1 eetlepel(s) honing
- muntblaadjes
- peper versgemalen
Instructies
- Verwarm de oven op 90 C.
- Klop de eiwitten stijf voeg snufje zout toe dan de suiker en de honing.
- Spatel de pijnboompitten erdoor, de peper en koriander met een metalen lepel.
- Er moet zoveel mogelijk lucht in blijven.
- Leg op een bakplaat bakpapier en vorm hierop acht ronde taartjes. doorsnee 8 cm.
- Droog in de oven 1 tot 11/2 uur.
- Laat tot gebruik in de oven staan.
- Meng kwark met de marmelade.
- Rasp van het fruit wat schilletjes en kook ze in een suikerstroopje.
- Pers de sinaasappels en de grapefruit uit en vermeng het sap met honing en suiker.
- Kook in tot een licht gebonden massa en meng de schilletjes en stroop erdoor.
- Leg op elk bord een merengue.
- Lepel er een dikke laag kwarkmarmelade op en druk de tweede merengue erop.
- Lepel wat coulis er rondom.
- Garneer met de schilletjes, de munt en de peper