Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 meloenen
- 12 aardbeien
- 4 abrikozen gehalveerd en ontpit
- 4 eetlepels Grand Marnier
- 3 eiwitten
- Snufje zout
- 150 g suiker
- ½ liter vanille-ijs
Instructies
- Halveer de meloenen en hol ze uit.
- Snijd het meloenvruchtvlees in stukjes.
- Meng het meloenvruchtvlees met de aardbeien, gehalveerde abrikozen en Grand Marnier.
- Laat het fruit gedurende 1 uur marineren.
- Klop in een schone kom 3 eiwitten met een snufje zout stijf.
- Voeg geleidelijk 150 g suiker toe en klop door totdat het eiwit glanzend is.
- Schep ½ liter vanille-ijs in bolletjes en vul de uitgeholde meloenen met het gemarineerde fruit en de bolletjes vanille-ijs.
- Spuit het stijfgeklopte eiwitschuim op de gevulde meloenen.
- Bak het eiwitschuim in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 8-12 minuten of totdat het lichtbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals Sauternes of een Moscato d'Asti.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 6 g | Vet: 8 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 45 g